Tio procent över snittpriset

På Fyrverkarbacken 27 – ni vet de höga vita husen i Marieberg – ligger denna lägenhet. Mäklaren från Hemverket har satt ett pris på 3 995 000 SEK. Det motsvarar 60 530 kr/m². Vad? vilka egenskaper hos lägenheten har bidragit till att ge denna värdering?

Läge, läge, läge; säger man. Allt handlar om var bostaden ligger. Denna ligger fint. Ett område som, enligt Hemnets statistik, genererar ett snittpris på 54 780,4 kr/m².

Vi pratar alltså om en hög värdering. Närmare bestämt en värdering 5750 kronor per kvadratmeter över snittpriset för området. Mäklaren har alltså värderat lägenheten drygt 10 procent över snittpriset. Varför?

En uppfräschad, nyrenoverad eller på annat sätt exceptionell lägenhet med takterrass, bubbelpool eller något annat kan möjligen generera ett högre pris, men…

Mäklarens beskrivning av lägenheten låter visserligen lovande:

Eftertraktat boende i lugna och trivsamma Marieberg intill Rålambshovsparken. Högt läge med vacker vy över Stockholm samt mot Riddarfjärden! Balkong med eftermiddags- och kvällssol. Gångavstånd ned till Smedsuddsbadet samt till service och butiker vid Fridhemsplan. Stabil bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låg månadsavgift.

Ingenstans nämner han det som är uppenbart för alla som har ögon att se med. Bostaden är i stort behov renovering.

Jag lämnar läsaren med några bilder. Frågor om vad som bidrar till den höga värderingen och varför mäklaren inte nämner renoveringsbehovet förblir obesvarade. Min känsla är ändå att det finns en viss diskrepans mellan skicket på lägenheten och prissättningen.

Share

En reaktion på “Tio procent över snittpriset

  1. It tends to make points hard in flat light when it really is cloudy simply because it really is tough to distinguish the terrain. I attempted wearing contacts but the wind dries out your eyes. As a result I have learnt to really feel factors as opposed to just see them.
    purchase cheap louis vuitton damier wallet with the same day delivery
    [url=http://www.lungcancerfoundation.org/pma/load.php?p=louis-vuitton-damier-wallet]purchase cheap louis vuitton damier wallet with the same day delivery[/url]

Kommentarer inaktiverade.