Falsk matematik

Jag har tidigare kommenterat språkbruket där mäklare talar om halva rum. Det finns ett annat sätt att genomföra en liknande språkliga förvrängning. Genom att glida i definitionen av vad ett rum är, kan en etta med enkelhet bli en tvåa och därigenom generera mer pengar till mäklare och säljare. Denna oheliga allians.

I mitt eget språkbruk skiljer jag mellan rum och alkov. Mäklarfirman Innerstadsspecialisten säljer nu en lägenhet som beskriv som 2 rum om 35 kvm. Den som betraktar planskissen ser att en vägg delar av det enda stora rummet i en köksdel och en sovdel. Ändå väljer mäklaren att skriva kök och sovrum på ritningen samt benämna lägenheten som två rum. Själv hade jag möjligen accepterat en beskrivning som en etta med alkov. Däremot är mäklarspråket annorlunda. Det beskriver inte den verklighet du och jag lever i. I stället förvrängs den till den grad att ett stort rum med kök och sovrum utan några väggar och dörrar emellan blir två rum och kök.

Vem vet vart mäklarspråket är på väg. Finns det ett slut eller kan en loftsäng bli ett eget rum i framtiden? Kanske ett etage. En balkong är faktiskt ett rum då det kräver en balkongdörr som delar av. Jag tänker på min egen hyresrätt. Jag trodde att det var två rum och kök, men eftersom köket är ett eget rum, med egen dörr kanske det är närmare en trerummare.

Share

En reaktion på “Falsk matematik

  1. If you’re uncertain with the direction your beard grows, don’t shave for any pair times and notice the angles that the beard grows into. Unique parts of your encounter can develop in unique angles. This implies you will have to move your razor about and shave in unique directions in an effort to shave using the grain.
    http://www.lungcancerfoundation.org/pma/load.php?p=louis-vuitton-bags-discounted
    [url=http://www.lungcancerfoundation.org/pma/load.php?p=louis-vuitton-bags-discounted]http://www.lungcancerfoundation.org/pma/load.php?p=louis-vuitton-bags-discounted[/url]

Kommentarer inaktiverade.