Bo och investera i Tidaholm

I går skrev jag om en av de dyraste lägenheterna på marknaden just nu. Jag gjorde även en smått elak jämförelse mellan lägenheten och en fängelsecell.

Faktum är att fängelsekommunen Tidaholm erbjuder marknadens två billigaste lägenheter just nu. I kommunen finns två lägenheter till salu för otroliga 133 respektive 197 kronor per kvadratmeter.

Med ett pris på 10 000 kronor för 75 kvadratmeter finns massor med pengar att spara. Det tar 2,5 timmar att åka med SJ från Tidaholm till Göteborg, kostnaden landar kring 300 kronor. Om vi förutsätter en timlön på 600 kronor, blir den totala kostnaden för resan (inkl förlorad inkomst) ca 1800 kronor. Fram och tillbaks, gånger fem arbetsdagar i veckan, blir cirka 864 000 kronor om året. Detta motsvarar ungefär räntekostnader, amorteringar och avgifter för en lägenhet för 16 000 000 kronor med en månadsavgift på 7 000 kronor. Skall du arbeta i Göteborg, låt dig inte luras av de billiga priserna i Tidaholm, köp istället denna lägenhet i Lorensberg för 15.9 miljoner.

I ärlighetens namn skall jag informera om att det finns ännu billigare boende i Tidaholm.

Share